Restaurant Zorba de Griek

Zorba de Griek bestaat al ruim 25 jaar en is het best bezochte Grieks restaurant in 't Gooi en omstreken.

0 - Gebasseerd op 0 Recensies
Wilhelminaplantsoen 3, 1404 JA Bussum, Netherlands
Fotogallerij van Restaurant Zorba de Griek Restaurant Zorba de Griek
Over Restaurant Zorba de Griek

Zorba de Griek

Zorba de Griek, Al ruim 25 jaar gloeit er een zonnig stukje Griekenland in het hart van Bussum: het Griekse specialiteitenrestaurant "Zorba de Griek". In de sfeervolle eetzaal en op de intieme terrassen aan 3 zijden, zorgen gastheer Thanasis Manolas en zijn vrouw Yvonne dat het je aan niets ontbreekt in restaurant Zorba de Griek.
Zonnig weer, maar een beetje fris? In de aangename overdekte wintertuin, grenzend aan het achterste terras, waan je je in een pittoresk Grieks stadje. Omringd door de geur van verse kruiden zie je de gerechten langzaam klaar sputteren in de sierlijk gemetselde barbecue op het achterste terras. Naast het restaurant gedeelte beschikken wij ook over een ongelooflijk gezellig terras (overdekt met zonneschermen). In de zomermaanden is dit terras dan ook het best bezochte terras van Bussum. - Na een vermoeiende winkeldag even bijkomen; - Na het werk of bedrijfsuitstapje nog even bijpraten met collega's; - U wilt uw verjaardag, jubileum of andere feestelijke gebeurtenis vieren; - Voorafgaand aan uw theater cq. bioscoopbezoek of een gezellig avondje uit; - Of zomaar zonder reden.

Hier, op Wilhelminaplantsoen 3 - 5, waar ook de gezellige donderdagse markt gehouden wordt, bereidt chefkok Manolas met zijn team op traditionele wijze de lekkerste Griekse streekgerechten. Gerechten die aan de basis stonden van de schoonheid van Helena, van de veroveringen van Alexander de Grote, van de wetenschappelijke, culturele en filosofische prestaties van de Griekse geleerden, denkers, artsen, toneel- en geschiedschrijvers die ook nu nog hun stempel drukken op deze wereld.

Eeuwenoude recepten en respect voor de culinaire tradities staan garant voor een tongstrelende smaakervaring. Alle gerechten zijn traditionele Griekse gerechten, met originele Griekse ingrediënten op ambachtelijke wijze bereid door de Griekse koks. De menukaart wordt om de drie maanden aangepast.

Yvonne en Thanassis Manolas en het toegewijde personeel heten u – met een heerlijk gratis glas Ouzo- hartelijk welkom in het restaurant Zorba de Griek.
Waan u in het zonnige Griekenland als u vervolgens kennismaakt met de traditionele keuken. Gerechten waarin u de culinaire rijkdom van het oude Griekenland kan proeven. De menukaart is overigens uitgebreid met diverse tapas en wordt er wekelijks een nieuw driegangen-menu samengesteld.

Buiten de gezellige sfeer van het restaurant kunt u heerlijk buiten zitten op het riante voorterras met prachtig vernieuwd meubilair. Of u kunt op overdekte achterterras gaan zitten, waar u op erg zonnige dagen beschutting vindt onder de hangende druiventrossen.

Zorba de Griek leent zich echter voor zoveel meer dan eten alleen. Na tienen kan de avond worden voortgezet aan de gezellige bar, wordt er gedanst en is er maandelijks een gastoptreden van de Griekse zanger Andreas. Hij kan ook goed uit de voeten met Engels- en Nederlandstalige klassiekers!

Kortom, bij Zorba de Griek vindt u alle ingrediënten voor een heerlijk Grieks avondje uit. Of u nu gezelschap zoekt, heeft gevonden, of met een grote groep wilt komen eten.
Schuif gezellig aan, en ervaar wat de Griekse ambiance voor u kan betekenen.

Regelmatig live muziek, dan klinkt het bij Zorba de Griek ook naar Griekenland. Vakantieherinneringen komen los, je voelt weer de zon, de zeezoutkristallen op je huid bij het horen van deze authentieke Griekse klanken. Én zoals het een echte Griek betaamd, wordt er door Manolas altijd, op traditionele wijze, met borden gegooid...

Al onze gerechten zijn traditionele Griekse gerechten en zijn bereid uit originele Griekse producten. Deze gerechten worden op ambachtelijke wijze bereid door onze Griekse kok. Ééns in de drie maanden wordt de menukaart aangepast en komen er nieuwe gerechten bij. Er kan bij ons ook eten worden afgehaald. Voor het wachten bij het afhalen van eten hebben wij een lekkere zithoek waar u rustig kunt zitten en eventueel een drankje kunt nuttigen.

Bij Restaurant Zorba de Griek vindt u altijd de juiste ambiance. Natuurlijk heten wij u welkom met een heerlijke "Ouzo-van-de-zaak "

Zorba de Griek

1404 GN Bussum
Tel: 035-6917800

Mogelijkheden Restaurant Zorba de Griek
Diner
Airco
Terras
WiFi
Keukens van Restaurant Zorba de Griek
Spaans
Grieks
Schrijf een recensie
Eten en Drinken
Service
Decoratie
Prijs
Wilhelminaplantsoen 3, 1404 JA Bussum, Netherlands
Soort keuken
Grieks
Ambiance
Griekse sfeer
Muziek
Live / Griek
Ligging
In het centrum van Bussum
Reserveren
Ja/Gewenst
Groepsfaciliteiten
Mogelijk
Chef-kok
Manolas
Dinerkaart
Openingstijden
zondag
17:00 - 23:45
maandag
17:00 - 23:45
dinsdag
17:00 - 23:45
woensdag
17:00 - 23:45
donderdag
17:00 - 23:45
vrijdag
17:00 - 23:45
zaterdag
17:00 - 23:45
Social Media